Over ons

100 jaar HTH Installatiebedrijf Ten Hoopen

Na eerst verscheidene jaren ervaring te hebben opgedaan bij een collega in het dorp besloot Hendrik ten Hoopen in 1921 dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. Hij begon een loodgietersbedrijf (Koperslager) aan de Nieuwstraat te Neede. In de beginjaren werden er vooral werkzaamheden op het gebied van water, zink en koperwerkzaamheden verricht. Na  verloop van tijd kwamen hier steeds meer werkzaamheden bij zoals: rioleringswerkzaamheden, sanitair, elektrawerkzaamheden en tegenwoordig ook duurzame producten.

In 1955 werd de zaak overgenomen door Henk ten Hoopen (de zoon van Hendrik). Hij bouwde de zaak enorm uit en de werkzaamheden namen toe, mede door de ontwikkeling op het gebied van aardgas. Er werden gasleidingen aangelegd en de verkoop van gashaarden nam een gigantische vlucht. In de jaren 70 en 80 kwam de centrale verwarming met cv-ketels in opkomst. 

Over ons

Begin jaren 90 kwam de derde generatie ten Hoopen bij het familiebedrijf werken. Vanwege ruimtegebrek werd besloten om in 2007 te verhuizen naar de huidige locatie aan de Nijverheidsweg. In de beginjaren waren de loodgieterswerkzaamheden de belangrijkste werkzaamheden en in de jaren 50 en 60 waren dat de gaswerkzaamheden. In de jaren 90 werd dat overgenomen door de cv-ketel. Tegenwoordig zijn de duurzame producten zoals zonnepanelen en warmtepompen een belangrijk onderdeel van ons takenpakket. 

In al die jaren is HTH Installatiebedrijf ten Hoopen steeds met de tijd meegegaan. Maar wat bij de start in 1921 gold, geldt nog steeds:

WIJ LEVEREN GOED WERK TEGEN EEN NETTE PRIJS!