Verwarming

Cv-ketel vervangen of warmtepomp?

In de jaren 90 is isolatie steeds belangrijker geworden. Huizen die voor die tijd zijn gebouwd, zijn minder goed geïsoleerd. Als uw huis voor de jaren 90 is gebouwd en er is niet na-geïsoleerd, dan is uw woning waarschijnlijk ongeschikt voor een warmtepomp. Voordat een warmtepomp kan worden toegepast, moet de woning goed zijn geïsoleerd, er driedubbel glas in zitten en er lage temperatuurverwarming zijn aangelegd. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, dan is het verstandig om uw huidige cv-ketel te vervangen met een nieuwe. Deze zal waarschijnlijk energiezuiniger zijn dan uw oude. Wij werken slechts met A-merken cv-ketels, zoals die van Nefit en Remeha.

Cv-ketel 2

Waterzijdig inregelen

Wanneer wij de cv-ketel opleveren, dan regelen wij uw systeem waterzijdig in. Dit betekent dat uw cv-ketel zo wordt ingesteld dat hij zuinig werkt. Als u bijvoorbeeld ruimtes niet verwarmt, dan kan het vermogen van uw cv-ketel worden teruggeschroefd. Hiermee bespaart u energie.

Vloerverwarming 3

Radiatoren en vloerverwarming

Wilt u vloerverwarming laten aanleggen, omdat u heeft gekozen voor een warmtepomp, dan kunnen wij dit voor u aanleggen. Daarnaast kunnen wij uw radiatoren vervangen, wanneer deze aan vervanging toe zijn.

Vragen over verwarming?

Wilt u weten of uw woning goed genoeg is geïsoleerd voor een warmtepomp, neem dan contact met ons op.